PERPA Genç İş İnsanları Platformu’nun (PERGİP) organize ettiği PERPA A ve B Blok Yönetimlerinin katkılarıyla gerçekleşen “Çanakkale Destanı ve Kurtuluş Savaşı Tarihi” konulu seminerin tam kaydı.
Konuşmacı: “Atatürkolog” lakaplı Akademisyen Yazar Asistan Profesör Doktor Orhan Çekiç

Orhan Çekiç Kimdir?
Orhan Çekiç, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden, İdare ve Siyaset Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı.
İş hayatına Japonya Büyükelçiliği’nde Kültür Ataşe Yardımcısı olarak başladı. IBM ve ITT gibi uluslararası şirketlerde üst düzey yönetici olarak görevler yaptı. Sabah, Milliyet, Akşam gibi gazetelerde yöneticiliklerde bulunan Çekiç, BEST FM’de 40 hafta süreyle, “Atatürk’ün Yolunda Bir Arpa Boyu” canlı yayın programında Kurtuluş Savaşı’nı anlattı.
Orhan Çekiç, 40 yıldan bu yana Cumhuriyet tarihine ilişkin araştırmalarını aralıksız sürdürüyor. Akşam Gazetesi için, “Son Üç Yüz Gün”, “Cumhuriyet’e Giden Uzun İnce Yol”, “Büyük Taarruz” gibi diziler yazdı. “Kurtuluş Savaşı” Gazetesi’ni yayınladı.
Orhan Çekiç’in İlk Şiir kitabı “Prangalı Özlem”, 1972 yılında yayımlandı.

Yazdığı kitaplar:
İmparatorluk’tan Cumhuriyet’e (3 cilt)
Samsun’dan Erzurum’a
Sivas’tan Ankara’ya
İmparatorluk’tan Cumhuriyet’e Türk Kurtuluş Savaşı Belgeseli
Mondros’tan İstanbul’a
1938 Son yıl

“Ermeni Sorunu”, “19 Mayıs- Devrime İlk Adım”, “Rejimin Adı Cumhuriyet”, “Kaybettik: 10 Kasım” gibi belgesel gazeteler yayımlayan Orhan Çekiç EXPO TV’de, “Beni Hatırlayınız. Gazi Mustafa Kemal” programını 80 hafta süreyle hazırlayıp sundu. Çekiç ayrıca Teknoloji TV’de 60 hafta boyunca “Konuşan Tarih” programını hazırladı ve sundu.

Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanlığı, Maltepe Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Harp Akademileri Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Öğretim Üyeliği görevlerini yürüttü.
Halen Gedik Üniversitesi’nde Öğretim Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Visited 44 times, 1 visit(s) today

Çanakkale Destanı ve Kurtuluş Savaşı Tarihi