Kodlama Öğrenme Robotu Ringo

Kodlama Öğrenme Robotu Ringo, birçok farklı kodlama robotundan biri. Kodlama yaparak Ringo’yu farklı şekillerde hareket ettirebilirsiniz.
Sevimli robot “RİNGO” kod öğrenmenin yeni yolu. Ringo, yurt dışında satışta.
Avuç içi kadar bir robot Ringo. Robot ve kodlama meraklılarına özel olarak geliştirildi. 3 farklı ışık sensörü, 10’dan fazla hareket sensörü, 9 farklı hareket kabiliyetine sahip.
Kodlama Öğrenme Robotu Ringo’yu küçük bir kız tasarladı ve tasarımcı babası tarafından hayata geçirildi.
Kodlama öğrenmek için eğlenceli bir yol
Ringo, her mekana uyum sağlıyor. Uno işlemci, çizgi takip sensörü, 3 adet jiroskop ve ivmeölçerü var.
Otomatik şarj sistemine ve televizyon bağlantı sistemine sahip.
Kodlama Öğrenme Robotu Ringo, farklı modelleriyle yurtdışında satışta.

Ringo’ya ulaşmak için kaynak siteler:
https://www.plumgeek.com/
https://www.kickstarter.com/projects/plumgeek/ringo-the-palm-size-robot-with-real-personality

Robotik Kodlama Robotları ne işe yarar?
Robotik bilimi, tasarımdan kodlamaya, matematikten uzaya birçok alanı kapsayan bir bilim dalıdır. Robotik kodlama, bu bilimin içindeki bir bölümü anlatır. Robotik kodlama, üzerinde çalıştığımız robotun türüne ve hizmet edeceği amaca bağlı olarak makine mühendisliği, elektrik mühendisliği, desen, görsel tasarım, matematik vb. yapabilmemizi sağlar. Böylece kodlama alanında bilgi edinmek isteyen çocuk ve yetişkinlere pratik yapma imkanı sağlar.
Günümüzde robotik kodlama oyuncakları gelişerek meraklılarına sunulmaktadır. Çocukların endüsrtri 4.0’e uyumlarını hızlandırmakta ve geleceğin mesleklerine hazırlamaktadır.

Endüstri 4.0 nedir? Konuyla ilgili Prof. Dr. Ayşen Altun ile yaptığımız söyleşiyi izlemek için TIKLAYINIZ

Robotik Kodlama Nedir?

Yazılım kodları ve mekaniğin birleştiği, bilgisayar ile makine kontrol üzerinden gerçekleşen çalışmalar robotik kodlama olarak bilmektedir. Özellikle bilgisayar üzerinden yazılan kodlama eşliğinde bu yazılımlar mekanik olarak elektronik sistemlere işlenir. Böylece fiziksel olarak bu elektronik sistemler bir araya getirilir. Sonuç olarak makinelerin iletişim halinde kalması ve hareket etmesi sağlanır. Günümüzde birçok farklı robot sistemi, bu yapı ile beraber yapay zekayı ulaşmaktadır. Farklı emirler ve komutlar yazılım üzerinden kodlanır. Fiziksel olarak işlemciye konulan yazılımlar sayesinde makineler verilen komutları yerine getirir.

Robotik Kodlama Nasıl Yapılır?

Robotik kodlama aynı zamanda bilgisayar öğrenmesi olarak ifade edilebilir. Bu doğrultuda bilgisayar üzerinden 1’ler ve 0’lar doğrultusunda kodlama yazılır. Yazılan kodlama üzerinden işlemciye bu durum aktarılır. Daha sonra özel olarak hazırlanmış parçalar bir araya getirilmek suretiyle makine oluşumu sağlanır. Bu makine üzerinden bilgisayar doğrusunda verilen emirler işlemci ulaşır. Böylece robot istenen komutları ve emirleri düzgün bir şekilde yerine getirir. Bu noktada geleceğin en önemli yapı taşları içerisinde yer aldığını ifade etmek mümkün. Yani yazılım kodları sayesinde makineler bu şekilde iletişim halinde olmaktadır. Günümüze 7’den 70’e herkesin öğrenebileceği ve yapabileceği, robotik kodlamanın farklı seviyeleri bulunmaktadır.

Daha çok ayrıntı için TIKLAYINIZ

Visited 81 times, 1 visit(s) today