PERPA B Blok G1 Otopark Duvarları Yenilendi

PERPA Ticaret Merkezi B Blok G1 katında zaman ve hava şartları nedeniyle rengi solan ve yıpranan duvarların tamiratları yapılıp duvarlar yeniden boyandı.
PERPA B Blok yönetimi G1 otopark katı duvarlarının boyaması için boya alımı yapmadı. Daha önceki boya çalışmalarında kullanılmış olan boyalardan arta kalanları karıştırarak bej renk elde etti. Tasarruf tedbirleri kapsamında G1 otopark duvarları bu boyalarla yenilendi.

1-Duvar Nasıl Boyanır ?

Boya uygulamasından önce, duvardaki elektrik prizleri ve anahtarlar gibi boyanmamasını istediğiniz yerleri, maskeleme bandı ile kapatmanız gerekiyor. Maskeleme bandı sadece elektrik devrelerinde değil, kapı kenarlarında, tavan ve parke kesişim noktalarını da bantla kapatarak bu bölgelerin boyanmasını engelleyebilirsiniz.

Duvar yüzeyinde boyanmaması istenen bölgeleri koruduk, sıra zemine geliyor. Özellikle duvar yüzeyine yakın bölgelerdeki zemin üzerine örtü serilmesi gerekiyor. Yapı marketlerde ve nalburlarda rahatlıkla boya naylonu bulabilirsiniz. Örtünün zeminden kaymasını engellemek için süpürgeliklere bantlayabilir ya da bantlı örtüler kullanabilirsiniz.

Boyanın çevreye bulaşmaması için tüm önlemleri aldıktan sonra, boya hazırlama işlemine geçebilirsiniz. Boyanın hazırlanma konusunda, aldığınız boyaya uygun hazırlama yöntemini seçmeniz gerekiyor. Su ve tiner gibi malzemeler ile seyreltilen boyaların yanı sıra, seyreltmeye ihtiyaç olmadan uygulanabilen boyalar da bulunuyor.

Duvarları boyama işlemine geçmeden önce, yapacağınız boyanın daha kalıcı olması için duvara astar katı atmanız gerekiyor. Astar, boyanın korunması için oldukça önemlidir. Bu nedenle boyadan önce duvara astar atılması aksatılmaması gereken bir uygulamadır. Astar katı kuruduktan sonra boyayı duvara uygulamaya başlayabilirsiniz. Boya yaparken, boyanın daha az damlaması ve duvarda daha şık görüntüler oluşturmak için farklı püf noktalar bulunuyor. Ruloyu, boya kabına tamamen batırmak, istenenden çok daha fazla boyanın ruloya sarmasına neden olacaktır. Bu nedenle ruloyu duvara götürene kadar boyanın yere damlamaya başlayacaktır. Ruloyu boya kabına batırdıktan sonra boya tavası yardımıyla fazlalık boyanın kaba geri akmasını sağlayabilirsiniz.

Boya yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, boyanın duvara nasıl uygulanması gerektiğidir. Boyayı ruloya aldıktan sonra önce aşağıdan yukarıya, sonra yukarıdan aşağıya hareketler ile kendi ritminizi tutturmanız gerekiyor. Ruloyu çok hızlı hareket ettirmek etrafa boya sıçramasına neden olacaktır. Bu nedenle ortalama bir hızda, yukarı aşağı hareketler ile yapacağınız boyama işleminden en iyi sonucu alabilirsiniz. Ruloyu yatay hareketlerle kullanmaya çalışmak, boyanın şerit halinde belirli bölgelerden akmasına neden olacak ve zamanınızı boşa harcayacaktır.

Kaynak

1- ustala.com

 

Visited 17 times, 1 visit(s) today