Perpa Sektör – Doğalgaz Sektörü II

E-Gaz Satış ve Pazarlama Müdürü Zafer Sağlam ile doğalgaz sektörünü konuşmaya devam ediyoruz. Sağlam, enerji verimliliği ve doğalgaz sektörünü değerlendiriyor. “1990’lı yıllarda Avrupa’nın verimsiz doğal gazlı cihazları Türkiye’ye girdi. 2010 yılında Bina Enerji Performans Yönetmeliği uygulamaya konuldu. Yönetmelik uygulamaları, tüketici bilinçlendirme çalışmaları ve maliyet düşüşleri verimli cihazların seçimini arttırdı. Merkezi sistem ve yoğuşmalı kombiler tercih edilmeli” dedi.
Doğalgaz sektörü firmaları arasında dayanışma üzerine konuşan Sağlam: “Bayi firmalar arasında yüksek rekabet var. Üretici, ithalatçı firmalar DOSİDER (Doğalgaz Sanayici İşadamları Derneği) çatısı altında toplanıyor. DOSİDER, 1990’lardan beri ISK-SODEX (Isıtma Soğutma Havalandırma) Fuarı’nı düzenliyor” dedi.
Doğalgaz sektörünün sorunlarından bahseden Sağlam: “Türkiye’nin her şehrinde farklı bir doğalgaz uygulaması var. Doğalgaz sektöründe istihdam fazlası var. Sektörde istihdam fazlası fiyat rekabetini arttırıyor, kaliteyi düşürüyor. EPDK, doğalgaz sektörünün sorunlarıyla ilgili denetlemeye gitmeli. Doğalgaz Tesisat Şartnamesi hazırlanmalı ve tüm gaz şirketleri tarafından uygulanmalı. Türkiye’de, bazı koşullar sağlanınca istenilen yerde doğalgaz tesisat firması açılabiliyor. Şehrin potansiyeline göre o şehirde bulunması gereken doğalgaz tesisat firması sınırlandırılmalı” yorumunu yaptı.
E-Gaz firması ve faaliyetlerini anlatan Sağlam: “E-Gaz olarak partner ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını iyi analiz edip ihtiyaç duyduklarında yanlarında yer alabiliyoruz” dedi.
Doğalgaz sektörünü gelecekte neler bekliyor? sorusu üzerine Sağlam: “Türkiye’de devam eden konut ve cihaz yenilemeleri nedeniyle doğalgaz sektörü gelişmeye devam edecek. Teknolojik gelişmeler doğalgaz sektörünü büyütmeye devam edecek. Önümüzdeki 10 yıl boyunca Türkiye doğalgaz sektörü aynı hızla büyümeye devam edecek” dedi.

Visited 19 times, 1 visit(s) today