PERPA Ticaret Merkezi Covid 19 Biontech Aşı Organizasyonu

PERPA Ticaret Merkezi Covid 19 Biontech Aşı Organizasyonu Başlıyor
Yeni videoları kaçırmamak için abone olun
https://www.youtube.com/perpatv

TARİH: 22 – 25 Haziran 2021
SAAT: 10:00 – 16:00
YER: PERPA B Blok 13. kat No: 2278 Mithat Yümlü Toplantı Salonu
Faz 1 ve faz 2 Covid 19 aşı hakkı olan bütün PERPA firmaları ve çalışanları randevu almadan PERPA Ticaret Merkezi’nde Biontech Covid 19 aşısı olabilecekler.
Aşı olmak için imzalı aşı onam formu gerekmektedir.
Form için tıklayınız:

1- Covid 19 Hakkında

Koronavirüs hastalığı 2019 (COVID-19) şiddetli akut solunum sendromu koronavirüsü 2 (SARS-CoV-2)’nin neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. İlk vaka ile Çin’in Hubei eyaletinin Wuhan şehrinde Kasım 2019 tarihinde karşılaşılmıştır. O zamandan bu yana yayılmaya devam etmiş ve hala daha devam eden bir pandemiye neden olmuştur. 3 Mart 2020 itibarıyla dünya çapında ölüm oranı %3,4 olup, 20 Nisan 2022 tarihi itibarıyla Dünya’da 506.083.080 onaylanmış vaka, 458.212.091 iyileşen varken virüs nedeniyle 6.228.307 hasta öldü.

COVID-19 semptomları genellikle değişkendir fakat ateş, öksürük, yorgunluk, nefes almakta zorluk, anozmi (koku alma duyusunda kayıp) ve tat alma duyusunda kayıp gibi semptomlar sıkça görülen semptomları arasındadır. Semptomlar virüsle temastan bir ile on dört gün içerisinde görülmektedir. Enfekte olan kişilerden yaklaşık olarak beş kişiden birinde herhangi bir belirti görülmemektedir. Çoğu insanda hafif semptomlar görülmesine karşın bazı insanlarda akut solunum sıkıntısı sendromu (ARDS)’nin görülmesine neden olabilmektedir. ARDS sitokin fırtınalarına, çoklu organ yetmezliğine, sepsise ve tromboza neden olabilmektedir. (Özellikle akciğerler ve kalpte olmak üzere) Organlarda uzun vadeli hasarlar gözlemlenmiştir. Hastalığın akut evresini geçirmiş olmalarına rağmen çeşitli etkileri aylarca yaşamaya devam eden kayda değer sayıda hastanın bulunması endişelere neden olmaktadır. Bu durum ayrıca uzun COVID olarak da bilinmektedir. Bu etkiler arasında şiddetli yorgunluk, hafıza kaybı da dahil olmak üzere bilişsel problemler, düşük derecelerde ateş, kaslarda güçsüzlük ve nefes darlığı bulunmaktadır.

Önleyici tedbirler arasında fiziksel veya sosyal mesafe, karantina, kapalı alanların havalandırılması, öksürme ve hapşırma durumunda ağız ve burunun kapatılması, ellerin yıkanması ve yıkanmamış ellerin yüzden uzak tutulması yer alır. İletim riskini en aza indirmek için halka açık ortamlarda yüz maskeleri kullanılması tavsiye edilmiştir. Çeşitli aşılar geliştirilmiş ve çeşitli ülkelerce toplu aşılama kampanyaları başlatılmıştır.

Virüsü inhibe eden ilaçların geliştirilmesi için çalışmalar devam etse de, birincil tedavi şu an için semptomatiktir. Kontrol altına alma işlemleri; semptomların tedavisini, destekleyici bakımı, izolasyonu ve deneysel önlemleri içerir.

Kaynak

1- tr.wikipedia.org

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today